محل قرارگيريِ يك كالا با احتمال فروش رفتن يا نرفتنِ آن رابطه مستقيم دارد. توليدكننده ها ديگر صرفاً به تنظيم سفارش از خرده فروش ها بسنده نمي كنند، و در عوض فروشنده هاي انحصاري خود را به نحوي آموزش ميدهند تا محصولات را تا حداكثر ميزان ممكن در معرض ديد مشتري قرار دهند. از آنجايي كه فروشگاه هاي بزرگ امروزه اغلب به صورت هايپرماركت ها درآمده اند و ارائهء كالاها به مشتريان به شكل سِلف سرويس Service-Self است بنابراين ديگر پاي فروشنده در ميان نيست و كالاها خودشان معرف خودشان هستند، بنابراين اگر قرار است كالا خودش با مشتري صحبت كند و او را به خريد ترغيب كند، بايد به گونه اي در قفسه فروشگاهي چيده و عرضه شود كه جذابيت لازم را براي مشتري داشته باشد. تحقيقات نشان ميدهند كه نحوهء چينش كالاها در قفسه فروشگاهي روي رفتار مشتريان تأثير مي گذارد. در گذشته اعتقاد بر اين بود كه اولويت با ارتفاع چينش كالاها، ارتفاع چشم مشتريان بزرگسال است و اولويت ها بعدي، ارتفاع كمر، ارتفاع زانو و ارتفاع مچ پا بود.
واضح است كه امكان عرضه و نمايش همهء كالاهاي يك فروشگاه در ارتفاع هم سطح با چشم بزرگسالان تقريباً غيرممكن است، ضمن اينكه ثابت شده است كه عوامل ديگري نيز در واكنش مشتريان به قفسه هاي فروشگاهي و موقعيت و وضعيت آنها دخيل هستند، از جمله اندازه و ظاهر بسته بندي كالاها، اينكه كالاي مورد نظر تبليغ شده است يا خير، اينكه كالا چقدر لازم است در معرض ديد باشد (يعني چقدر پتانسيل ارائهء خود به چشم مشتري را دارد) و همچنين بازارِ هدف.
در يكي از مطالعات، يك آبميوهء خانوادهء سنگين را از ارتفاع كم (قابل دسترس) اما غيرقابل رؤيت به ارتفاع بالاتر ولي قابل رؤيت انتقال دادند و در كمال شگفتي مشاهده شد كه ميزان فروش آبميوه نه تنها افزايش نيافت، بلكه به دليل بدقلق و مشكل شدنِ برداشت ِن اين آبميوه سنگين از قفسه هاي بالاتر، فروش آن تا ١٥ درصد كاهش يافت. قفسه هاي فروشگاهي پايين تر فرصت هاي خوبي را براي فروش كالاهاي خاص به كودكان فراهم مي آورند.
براي مثال، قرار دادن محصولات شكلاتي در قفسه فروشگاهي پايين و قابل رؤيت ساختنِ اين محصولات براي كودكان و نوجوانان، فروش آنها را بين ١٤ تا ٣٩ درصد افزايش داد. در ارتفاعات حد متوسط قفسه فروشگاهي، تنوعِ ميزان قابل رؤيت و در معرضِ ديد بودن، نقش كليدي دارد. براي مثال، انتقال ژله از ارتفاع كمر به ارتفاع چشم در قفسه فروشگاهي، ١٢ درصد به فروش هفتگي آن اضافه نمود. اين موضوع ثابت كرد كه تغيير در ميزان قابل رؤيت و در معرض ديد بودنِ كالا روي ميزان فروش آن تأثيرگذار است.
به نظر مي رسد توليدكنندگان بر سر تصاحب قفسه هاي فروشگاهي پرفروشتر با يكديگر رقابت دارند چنانكه گويي به سمتي مي رويم كه قفسه هاي فروشگاهي را با قيمت هاي مختلف مانند آپارتمان هاي مسكوني اجاره دهيم، مانند اقدامي كه برندهاي Lakme و Factor Max انجام دادند.